Index Vakbarát Hírportál

63 millióért tukmálja szupercsatárát a Chelsea-re a Napoli elnöke

2013. június 7., péntek 15:50

A Serie A legutóbbi idényében második helyezett Napoli elnöke szerint a Chelsea szeretné leigazolni legnagyobb sztárját, az uruguayi Edinson Cavanit.

„A Chelsea Cavanit akarja, a londoniak hamarosan hívnak majd ez ügyben" - nyilatkozta Aurelio De Laurentiis. Az ő fejében már az ár is fix: "63 millióból nagyon sok új játékost tudnánk venni. Egy csatárra máris alkudozunk". Főleg úgy szokatlan ez a tukmálás, hogy a futballista testvére azt mondta, fivére szívesen maradna a Napolinál, ő, mint ügynöke, nem tudja, hogy a Chelsea kereste volna.

De Laurentis ennek ellenére már arról beszél, hogyha a játékos szeretne eligazolni a Chelsea-hez, akkor egy kis időre lesz szükségük, amíg megtalálják az utódját. A lapok emlegették a bayernes Gomezt és a chelsea-s Torrest is, mint lehetséges Napoli-igazolást. Utóbbi mindenképp megkönnyítené Cavani eladását. Csakhogy az olasz elnökök 99 százalékban, De Laurentis is inkább pénzt akarhat beszámított játékos helyett.

Cavani mindössze három idény alatt 104 góllal a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett, csak 11 találattal marad el a legendás argentin Diego Maradonától, és héttel a lista másodikjától, a paraguayi-olasz Attila Sallustrótól. Az uruguay-i korábban azt nyilatkozta, szeretné beérni Maradonát, és a legjobb nápolyi góllövő akar lenni, ha még egy idényt marad, vagy csak egy felet, erre minden esélye megvan.

A csatár a Serie A gólkirálya, harmincnégy bajnokin huszonkilenc góllal, hattal előzte meg az udinesés Di Natalét.

A Chelsea-nél már a Real Madridtól érkezett José Mourinho irányít, aki a hírek szerint két spanyolját, Fernando Torrest és Juan Matát is eladná. A helyükre a Manchester City-csatár Edin Dzekót és a fiorentinás Stevan Joveticsot nézte ki. És, mint a Napoli-elnöktől tudjuk, Cavanit.

Rovatok