Index Vakbarát Hírportál

Eto'ót is eladhatja az Anzsi?

2013. augusztus 7., szerda 17:01

Két hét után menesztették Rene Meulensteen vezetőedzőt az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskala labdarúgócsapatától, ahonnan a klubelnök szerdai bejelentése szerint több drága játékos is távozni fog.

Konsztantyin Remcsukov Twitter-oldalán azt írta, a július 22-én lemondott Guus Hiddink utódjaként kinevezett Meulensteent Gadzsi Gadzsijev váltja. Az elnök nem tért ki arra, hogy Meulensteennek miért kellett távoznia, és azt sem részletezte, pontosan hány futballista fogja elhagyni a csapatot. Remcsukov hozzátette, az egyesület költségvetése 50 és 70 millió dollár (11,2 és 15,7 milliárd forint) körülire esik majd vissza. A sports.ru orosz szaklap úgy tudja, 2012-ben 180 millió dollár (40,6 milliárd forint) volt az Anzsi büdzséje.

A klub néhány órával később közleményben kozmetikázta Remcsukov bejelentéseit, és leszögezte, nem tervezi azt, hogy tömegesen válna meg futballistáitól, emellett tiszteletben tartja a játékosokkal kötött szerződésekben foglaltakat. Kitért arra is, hogy a csapatot a továbbiakban a hosszú távú építkezés szem előtt tartásával fejlesztik, ez pedig természetesen azzal is jár, hogy változni fog a keret összetétele. A közleményben az is szerepel, hogy a költségvetés csökkentésére az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által bevezetett pénzügyi fair play-nek megfelelően van szükség.  Az egyesület ebben az írásban ugyanakkor semmit sem közölt a Remcsukov által említett vezetőedző-váltással kapcsolatban.

A Mahacskala tulajdonosa, Szulejman Kerimov olajmágnás 2011-ben vásárolta meg a klubot, s hatalmas összegeket ölt abba, hogy külföldi sztárjátékosokat - köztük az azóta már a Dinamo Moszkvában szereplő magyar válogatott Dzsudzsák Balázst -, illetve neves edzőket szerződtessen le. A csapatnak most is tagja többek között a kameruni Samuel Eto'o, az FC Barcelona és az FC Internazionale játékosa.

Rovatok