Index Vakbarát Hírportál

A csehek meccsrutint szereznének a budapesti meccsen

2013. augusztus 13., kedd 18:29

Michal Bilek, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a felkészülés szempontjából remek lehetőségnek tartja azt, hogy csapata pályára léphet szerdán a magyar válogatott ellen.

A szakvezető a keddi sajtótájékoztatón elárulta, hogy együttese a Drobny - Gebre Selassie, Sivok, Suchy, Kadlec - Jiracek, Plasil, Darida, Husbauer - Kozak, Vydra tizeneggyel áll fel a Puskás Ferenc Stadionban.

A csehek trénere több fiatal játékosnak is lehetőséget akar adni, akik így bizonyíthatják, hogy a válogatott segítségére tudnak lenni a vb-selejtező során.

"Stílusában jelentősen eltér egymástól a két csapat, ám arra, hogy a játékosaim némi meccsrutint szerezzenek, és megnézzük, mire képesek ebben a felállásban, jó alkalmat kínál az összecsapás" - mondta.

Bilek hozzátette, a tavaly júniusban elvesztett találkozónak nincs különösebb jelentősége, nem a reváns miatt szeretnének nyerni Budapesten. A magyar válogatott az Európa-bajnokságot megelőzően 2-1-re nyert Prágában.

"Minden mérkőzésen a győzelem a cél. Egy esetleges kudarc után otthon szétszednek minket, ha tétmeccsről, ha barátságos találkozóról van szó" - nyilatkozta a kapitány.

Bilek szerint nem készültek kifejezetten a magyarokból, de ismerik őket már annyira, hogy tudják, jók és masszívak. Ráadásul Dzsudzsák és Szalai révén olyan támadói vannak a magyar válogatottnak, akik nemzetközi szinten is bizonyítottak már.

Rovatok