Index Vakbarát Hírportál

A CAS kizárta az EL-ből a Fenerbahcét

2013. augusztus 28., szerda 12:17

Kizárta az Európa Ligából a török Fenerbahce labdarúgócsapatát szerdán a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A török klubot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága korábban két évre kitiltotta a kontinentális versenysorozatokból, mert a vezetői 2011-ben bajnoki mérkőzéseket manipuláltak. A CAS júliusban ezt a döntést felfüggesztette a jogerős ítélet meghozataláig, így a Fenerbahce játszhatott a Bajnokok Ligája selejtezősorozatában, de végül a CAS helybenhagyta az UEFA eredeti büntetését.

A Fenerbahce a BL-selejtezőben volt érdekelt, s annak utolsó, negyedik fordulójában kettős vereséggel alulmaradt az angol Arsenallal szemben, így végül az Európa Liga csoportkörében folytathatta volna a szereplését, ha a CAS törölte volna az eltiltást.

Az UEFA a Fenerbahce mellett megbüntette a Besiktast is, amelyet egy évre zárt ki, de a CAS ebben az esetben is felfüggesztette júliusban az ítélet végrehajtását, így az isztambuli klub továbbra is érdekelt az Európa Liga-selejtezőben, amelynek negyedik fordulójában a norvég Tromsö az ellenfele.

Rovatok