Index Vakbarát Hírportál

Eto'o-nak elege van a kameruni válogatottból

2013. szeptember 9., hétfő 17:54

Lapértesülés szerint nem lép többé pályára hazája színeiben Samuel Eto'o, a kameruni válogatott futballsztárja. A L'Equipe francia sportnapilap hétfőn arról számolt be, hogy a nemrég az orosz Anzsi Mahacskalától a Chelsea-hez igazolt csatár hivatalosan családi okokkal indokolta döntését, amelyet vasárnap a Líbia elleni világbajnoki selejtezőn aratott 1-0-ás győzelem után közölt társaival az öltözőben.

Az ügy hátterében ugyanakkor valószínűleg az áll, hogy a négyszer Afrika legjobbjává választott, 32 éves csapatkapitány a múlt héten többször is vitába keveredett Volker Finke szövetségi kapitánnyal, mert a német szakember a követelése ellenére nem tette be a nemzeti együttesbe Carlos Kameni kapust és a csatár Achille Webót.

Kamerun hétvégi sikerükkel bejutottak a kontinentális vb-kvalifikáció utolsó körébe, amelyre októberben és novemberben kerül sor. A tavaly szeptemberben a válogatottságot egyszer már lemondó Eto'o 114 meccsen 56 gólt szerzett kameruni színekben, és három világbajnokságon lépett pályára (1998, 2002, 2010).

Rovatok