Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárdból fejleszthetik a pécsi stadiont

2013. október 5., szombat 18:41

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára a stadionrekonstrukciós programmal kapcsolatban szombaton elmondta, hogy a PMFC-Matias stadionja bekerült a fejlesztendő létesítmények első körébe. Így 700 millió és 1 milliárd forint közötti támogatásra számíthat a nézőtér, a játéktér, korszerűsítésére, fedett lelátó, családi szektor kialakítására, és egyebek mellett az energiahatékonyságának növelésére.

Matyi Dezső, a PMFC elnök-tulajdonosa azt hangsúlyozta, a klub az elmúlt hét évben az elvárásoknak megfelelve másodosztályúból első osztályú csapattá vált, de a működés minőségi feltételeinek megteremtése szükséges a színvonal fenntartásához, emeléséhez. Felhívta a figyelmet arra, hogy a sportolás feltételeinek biztosítása elengedhetetlen a sport iránt érdeklődő gyerekek, fiatalok motiválásához is.

Korábban már kiderült, a diósgyőri stadiont 1,75 milliérdból, a székesfehérvárit 4,5 milliárdból fejlesztik, a Haladás új arénájára pedig 4,6 milliárd jut jövőre. A Debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciójának támogatására 1,79 milliárdot szánnak 2014-ben.

Rovatok