Index Vakbarát Hírportál

Csertői a Paks, Horváth az ETO új vezetőedzője

2014. január 9., csütörtök 09:40 | aznap frissítve

Csertői Aurélt nevezték ki lett a labdarúgó OTP Bank Ligában 13. helyen álló MVM Paks vezetőedzőjévé. Amint az a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, Csertőivel másfél éves szerződést kötöttek, segítője játékos-pályaedzőként Tököli Attila lesz. Az élvonalban legutóbb Győrben dolgozott, majd később a másodosztályú Tatabányánál is megfordult Csertői elődje, Horváth Ferenc éppen a Győri ETO-nál folytatja vezetőedzői pályafutását. A Paks az eddigi 17 fordulóban 17 pontot gyűjtött, írta az MTI.

Csütörtökön egy másik klub is megnevezte új szakvezetőjét. Horváth Ferenc lett az ETO FC vezetőedzője - jelentette be Tarsoly Csaba elnök a klub sajtótájékoztatóján. Horváth a magyar válogatott szövetségi kapitányának kinevezett Pintér Attila helyét veszi át.

„Sikerorientált embert kerestünk, akinek az első hely talán siker, a második hely már kudarc” – jegyezte meg, jelezve, komoly játékostapasztalattal rendelkező embert akartak a posztra ültetni.

Hozzátette: Horváth Ferenc évtizedek óta készült ilyen szerepvállalásra, ég a csapatáért. A jövő egyik feladataként említette, hogy közelebb hozzák egymáshoz a felnőtt és az utánpótlás csapatot.

Tarsoly Csaba közölte: a kapus szerb Szasa Sztevanovics az ETO FC labdarúgócsapatának sportigazgatója lett, Vincze Ottó pedig klubigazgató. Előbbi kapcsán azt emelte ki: olyan futballkultúrából érkezik, amely évtizedek óta meghatározója az európai színtérnek, utóbbinál pedig nemzetközi ismereteit hangsúlyozta. Közlése szerint ez a két vezető javasolta Horváth Ferencet a vezetőedzői posztra.

Edzőváltások az NB I mostani idényében:

október 23. - Újpest: Marc Leliévre (belga) és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics (szerb)

december 1./18. - Ferencváros: Ricardo Moniz (holland) helyett két mérkőzésre Máté Csaba, majd Thomas Doll (német)

január 7. - Kaposvári Rákóczi: Prukner László helyett Selymes Tibor

január 9. - Paks: Horváth Ferenc helyett Csertői Aurél, Pintér Attila helyett Horváth Ferenc.

Rovatok