Index Vakbarát Hírportál

Felmentették Ribéryt és Benzemát is

2014. január 30., csütörtök 15:55

Egy párizsi bíróság minden vád alól felmentette Franck Ribéryt és Karim Benzemát, a válogatott két tagját abban a percben, amelyet még 2010-ben nyilvánosságra került szexbotrányuk miatt indítottak ellenük.

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, illetve a Real Madrid légiósának - akik nem jelentek meg a tárgyaláson - a vádak szerint még 2008-ban egy prostituált, Zahia Dehar szolgálatait vették idénybe, a lány ekkor még csak 16 éves volt.

A lány később jelezte, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával. Az ügyben a rendőrség akkor kihallgatta és ideiglenesen őrizetbe vette Ribéryt és Benzemát. A mostani döntést a bíróság azzal indokolta, hogy a játékosok valóban nem tudtak Dehar életkoráról. Ribéry mindvégig így nyilatkozott, Benzama pedig az együttlétet is tagadta.

A szexbotrány 2010 elején robbant ki, amikor Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön és 45 ezer eurós bírság is járhat - de csak akkor, ha bizonyítható, hogy a vádlott tudott partnere életkoráról.

Rovatok