Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd nyert az Újpest ellen

2014. március 1., szombat 16:26

Legyőzte a Honvéd az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A mérkőzést a hazai pályán játszó Honvéd kezdte jobban, amely az aktívabb játékának köszönhetően már a 13. percben vezetéshez is jutott. Ekkor egy jobb oldali beívelés után Zivanovic két újpesti védő között az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).

A hátrányba került Újpest kihasználta, hogy a Honvéd egyre több területet engedett nekik, majd még a szünet előtt a sokadik lehetőségét ki is használta a vendég csapat: Vasiljevic lépett ki, egy csellel még jobb lövőhelyzetbe került, majd a 16-oson kívülről jobbal hatalmas gólt ragasztott a Honvéd kapujának bal oldalába (1-1).

A második félidőben újra kitámadt a Honvéd, eredményesen. A 64. percben Daud tört be a büntetőterületre, Heris - egy sárga lapért - lerántotta a középcsatárt, aki a jogosan megítélt 11-esből biztos lábbal lőtte a labdát a hálóba (2-1). Majd a 81. percben végleg eldőlt a meccs: Vécsei jobblábas bombája a bal felső sarokban landolt (3-1). A vendégek némileg szerencsés módon szépítettek a hajrában, amikor Kosovic közelről a kapuba továbbított (3-2), de az egyenlítés már nem jött össze - foglalja össze röviden a mérkőzést az MTI.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Budapest Honvéd-Újpest FC 3-2 (1-1)

Bozsik Stadion, 2500 néző, v: Kassai

    gólszerző: Zivanovic (13.), Daud (64.), Vécsei (81.), illetve Vasiljevic (44.), Kosovic (86.)

    sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.), illetve Stanisavljevic (29.), Heris (63.)

    Budapest Honvéd:

Kemenes - Ikenne-King (Ignjatovic a szünetben), Lovric, Baráth, Alcibiade - Job, Hidi, Zivanovic (Nagy G. 76.) - Vécsei, Daud, Bonazzoli (Holender 62.)

    Újpest FC:

Dmitrovic - Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Kosovic a szünetben) - Stanisavljevic, Vasiljevic, Balogh B. - Tshibuabua (Nagy J. 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny 78.)

Rovatok