Index Vakbarát Hírportál

Kupa-elődöntős az FTC volt testvércsapata

2014. március 9., vasárnap 15:31

Az angol futballbajnokság harmadosztályában a bennmaradásért küzdő – most éppen a 11. helyen álló – Sheffield United 2-0-ra győzte le a másodosztályban utolsó Charlton Athleticet az FA Kupa negyeddöntőjének vasárnapi meccsén. A Ferencváros korábbi tulajdonosának, Kevin McCabe-nek egykori csapata két perc alatt döntötte el a meccset, a 65. percben Ryan Flynn, a 67. percben John Brayford szerezte a továbbjutást érő gólokat, a Bramall Lane-en 30 040 néző volt.

Kevin McCabe 2006-ban lett az angol klub első embere és tavaly augusztusban adta el részvényei 90 százalékát egy szaúdi befektetőnek. A skót üzletember 2008-ban mentette meg a Ferencvárost, amely akkor még a másodosztályban szerepelt, majd tulajdonrésze 99 százalékán 2011-ben adott túl.

Az FTC egykori testvércsapata csatlakozott a szombaton továbbjutó Arsenalhoz. A Hull City háromgólos győzelmet aratott a vendég Sunderland felett, így szintén bejutott a legjobb négy közé.

A Sheffield United pocsékul kezdte az idényt, végig a mezőny végén szerepelt. Nyolc meccse azonban minden tétmeccsét hozta. Az FA Kupában az Aston Villát, a Fulhamet, a Nottingham Forestet búcsúztatta eddig. Ezzel a Wembley-ig menetelt, hiszen az elődöntőt már ott rendezik. Ilyen siker a klub történetében 1936 óta nem volt, akkor játszott legutóbb kupaelődöntőt, a négyszeres FA Kupa-győztes 1925-ben volt legutóbb első.

FA Kupa, negyeddöntő:

Hull City-Sunderland 3-0 (0-0)

    korábban:

Sheffield United (III. osztályú)-Charlton Athletic (II.) 2-0 (0-0)

    szombaton játszották:

Arsenal-Everton 4-1 (1-1)

Rovatok