Index Vakbarát Hírportál

Egy óra alatt elfogytak a futball-vb-re szóló jegyek

2014. március 12., szerda 16:57

A nyári, brazíliai világbajnokság mérkőzéseinek több mint kétharmadára minden jegy elfogyott szerdán, kevesebb mint három órával azután, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megkezdte az árusítás újabb szakaszát.

A brazil válogatott meccseire és a negyeddöntőkre szóló belépők mindegyike elkelt nagyjából egy óra alatt, a csoportkör második fordulójában sorra kerülő találkozókra érvényes jegyek közül pedig majdnem az összeset megvásárolták.

A vb 64 mérkőzéséből csupán nagyjából 20 - kevésbé ismert válogatottakat felvonultató - maradt, amelyre még lehet belépőt váltani a FIFA weboldalán.

A mostani, április 1-ig tartó értékesítési szakaszban 345 ezer jegy talál gazdára, érkezési sorrendben, azaz a leggyorsabban foglalók jutnak belépőkhöz. A nyitómérkőzésre, a döntőre és további öt meccsre ebben a periódusban nem lehet jegyet kapni, minden más meccsre igen.

A június 12-én kezdődő világbajnokságra összesen 3,3 millió jegyet hoznak forgalomba, ezek közül 2,3 millió már gazdára talált. Az utolsó értékesítési periódus várhatóan április 15-én kezdődik.

Rovatok