Index Vakbarát Hírportál

Még mindig nem kelt el a Leeds United

2014. március 24., hétfő 18:50 | tíz éve frissítve

Az angol Futball Liga (FL) nem járult hozzá ahhoz, hogy Massimo Cellino a másodosztályban szereplő Leeds United többségi tulajdonosává váljon. Az olasz üzletember - a Cagliari elnöke - a múlt hónapban állapodott meg 75 százaléknyi részesedés megvásárlásáról, de a tranzakciót az FL-nek is jóvá kellett volna hagynia. A nagy múltú angol klub részéről csalódottan vették tudomásul a döntést, amellyel - mint jelezték - bizonytalanná vált a tulajdonlás. Helyi sajtóértesülések szerint egyébként Cellino már eddig is támogatta a Leeds Unitedet.

A liga döntésének hátterében az áll, hogy egy olasz bíróság adóelkerülés miatt a múlt héten 600 ezer euróra büntette Cellinót. A szardíniai klub tulajdonosát azért marasztalták el, mert Amerikában vásárolt jachtja után, melyet Olaszországba vitt, nem fizetett adót. Angliában viszont elmarasztaló bírósági ítélettel senki sem lehet igazgatója egyetlen klubnak sem, s 30 százaléknál nagyobb tulajdonrésszel sem rendelkezhet benne.

Cellino családja egyik cége, az Eleonora Sport Ltd. révén igyekezett többségi tulajdonhoz jutni.  A Leeds United vezetősége jelezte, tovább folytatja az egyeztetést a Futball Ligával és az Eleonora Sporttal, hogy mindenki számára megnyugtató megoldást találjon.

Rovatok