Index Vakbarát Hírportál

Kabát Péter kétmeccses eltiltást kapott

2014. április 1., kedd 19:40

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén - tárgyalás megtartása után - hatályában változatlanul fenntartotta az újpesti Kabát Péter korábbi, két mérkőzésre szóló eltiltását.

A játékos a Diósgyőr elleni meccsen hátulról beletalpalt Lazar Marjanovics térdhajlatába. A játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki Kabátot, de a fegyelmi bizottság a meccsről készült felvételek és a bíró kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy a futballista veszélyeztette ellenfele testi épségét.

A testület - ugyancsak tárgyalás megtartása után - a Diósgyőri VTK-ra korábban kiszabott 200 ezer forintos pénzbüntetést 150 ezer forintosra mérsékelte, míg a Kaposvári Rákóczi FC ellen Oláh Lóránt labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a múlt hétvégén kiállított Raffaele Alcibiade (Budapest Honvéd) egymeccses eltiltást kapott, a Paks vezetőedzője, Csertői Aurél pedig írásbeli megrovásban részesült.

Rovatok