Index Vakbarát Hírportál

Újra dolgoznak a Sao Pauló-i vb-stadionon

2014. április 8., kedd 11:30

A munkaügyi minisztérium hétfőn engedélyt adott, hogy folytassák a munkát a nyári labdarúgó-világbajnokságra épülő Sao Pauló-i stadionnak azon a részén, ahol egy munkás másfél hete életét vesztette.

A tárca múlt hétfőn utasította a szervezőket arra, hogy állítsák le a munkát, amíg a kivitelező cég nem áll elő biztonsági garanciákkal. Az elhunyt munkás, aki székeket szerelt fel, nagy magasságból zuhant le. A szakvélemény szerint védőhálóval megelőzhető lett volna a tragédia.

Az Itaquerao Stadionban mintegy húszezer széket helyeznek el a kapuk mögötti ideiglenes lelátórészre, amivel csaknem hetvenezresre nő a létesítmény befogadóképessége.

A minisztérium munkatársa hétfőn ellenőrizte a helyszínt, s jelezte hogy ott, ahol a tragédia történt, azaz a déli oldalon, megtették a szükséges intézkedéseket, így engedélyt adott a munka folytatására. Ugyanakkor még mindig nem folyhat tovább mindenhol az építkezés, mivel a stadion északi részén előbb védőhálót kell felszerelnie a kivitelező vállalatnak.

A brazíliai vb-stadionépítések halálos áldozatainak száma a legutóbbi esettel hétre emelkedett.

A torna éppen Sao Paulóban kezdődik meg június 12-én a házigazdák és a horvátok mérkőzésével. (MTI)

Rovatok