Index Vakbarát Hírportál

Deschamps már az Eb-re is gondol

2014. április 16., szerda 16:37

Már a 2016-os, hazai rendezésű Európa-bajnokságra is gondol a június 12-én kezdődő, brazíliai világbajnokságra utazó keret összeállításakor Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető úgy fogalmazott, hogy egyensúlyt kell találnia aközött, hogy csapata győzelmi eséllyel vágjon neki az idei vb-nek, illetve hosszú távon is sikeres maradhasson.

"Nem azért vagyok francia szövetségi kapitány, hogy a 23 legjobb játékost vigyem ki, hanem hogy egységes csapatot hozzak össze, amely a lehető legmesszebb juthat" - jelentette ki a játékosként világ- és Európa-bajnok tréner.

A legutóbbi vb-n már a csoportkörben búcsúztak a franciák. A szereplésük így csak arról a pályán kívüli botrányról maradt emlékezetes, amikor a játékosok sztrájkoltak Nicolas Anelka mellett kiállva, aki állítólag inzultálta Raymond Domenech akkori szakvezetőt. Deschamps május 13-án jelöli ki 30 fős, bő keretét a vb-re, ahol Honduras, Svájc és Ecuador válogatottja lesz a franciák ellenfele a csoportkörben.

Rovatok