Index Vakbarát Hírportál

Reménytelen Kaposvár, tragikus Újpest

2014. május 3., szombat 18:14

Az MTK magabiztosan, 4-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján. Garami József együttese ezzel a sikerével megelőzte a lila-fehéreket, és óriási lépést tett a bennmaradás felé. Az MTK hat év után győzött újra a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest sorozatban hatodik bajnokiján maradt nyeretlen. A két csapat kedden a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján újra találkozik egymással. Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született a Hidegkuti Stadionban.

A vendégek szempontjából jól kezdődött a mérkőzés, igaz, a kék-fehérek vezető góljához a hazaiak védőjének, Nagy Jánosnak a szerencsétlen mozdulatára volt szükség. Garami József csapata ez után visszahúzódott és veszélyes kontrákkal operált, míg az Újpest nem tudott komolyabb lehetőséget kidolgozni.

A lila-fehérek a második félidőben is többet birtokolták a labdát, mégis az MTK növelte előnyét: Vass Ádám egy jól eltalált lövéssel módosította az eredményt. A Szusza Ferenc Stadion közönsége ezután folyamatosan szidta saját csapatát. A találkozó a 77. percben végleg eldőlt, ekkor a ziccerben kilépő Torghellét Heris elkaszálta, amiért az újpesti védőt kiállította a játékvezető és büntetőt ítélt a vendégeknek, ezt pedig Kanta József magabiztosan értékesítette.  A végeredményt a végig agilisan futballozó Torghelle Sándor állította be a 88. percben.

Az utolsó Kaposvár elszenvedte idénybeli 16. vereségét a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján - ezúttal a Pécs nyert a somogyi megyeszékhelyen -, s ezzel már csak matematikai esélye maradt arra, hogy a hátralévő három kör alatt kiharcolja a bennmaradást.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Pécs, veszélyesebb is volt, de a helyzeteit rendre elpuskázta, vagy Antal kapus védett bravúrral. A játékrész hajrájában a hazaiak előtt is kínálkoztak lehetőségek, gól azonban azon az oldalon sem született. A szünet után ismét Antal remek védésének tapsolhatott a közönség, röviddel később azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, Kővári révén vezetést szereztek a vendégek. Bank kiállítása és az értékesített pécsi büntető aztán végleg megpecsételte a kaposváriak sorsát, a Pécs megérdemelten nyert.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Újpest FC-MTK Budapest 0-4 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1601 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerzők: Nagy J. (6., öngól), Vass Á. (55.), Kanta J. (77., 11-esből), Torghelle (88.)

Kiállítva: Heris (76.)

Sárga lap: Heris (22.), illetve Kanta J. (27.)

Újpest: Dmitrovic - Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa - Suljic (Proesmans, 81.), Kosovic (Kabát, 59.), Vasiljevic, Balogh B. - Zamostny, Tshibuabua (Simon K., a szünetben)

MTK: Hegedüs L. - Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (Poór,a szünetben) - Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. - Horváth Zs. (Bese, 77.), Torghelle, Vass P. (Eppel, 84.)

Kaposvári Rákóczi - PMFC-Matias 0-2 (0-0)

Kaposvár, 1000 néző, v: Iványi

Gólszerzők: Kővári (61.), Mohl (77., 11-esből)

Kiállítva: Bank (75.)

Sárga lap: Coroian (21.), Balázs B. (29.), Bőle (70.), Böjte (85.), Mulemo (89.), Lebbihi (92.), illetve Balogh B. (30.), Mohl (56.)

Kaposvár: Antal B. - Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo - Florean, Bőle, Balázs B., Coroian (Murai, 70.), Firtulescu (Diallo, 46.) - Kink (Böjte, 78.)

Pécs: Gőcze - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Szatmári L., Horváth A., Kővári (Rácz, 82.), Márkvárt, Wittrédi (Frőhlich, 78.) - Pölöskey P. (Városi, 69.)

Rovatok