Index Vakbarát Hírportál

Elég lesz nyolc stadion a katari futball-vb-re

2014. május 7., szerda 12:46

Értelmetlennek nevezte a FIFA főtitkára kedden, hogy 12 stadiont építsenek a 2022-es katari világbajnokságra. Jérome Valcke szerint a nyolc az egy jó szám. Az emírség a pályázatában még 12 stadionnal számolt, de most azon dolgozik a FIFA-val csökkentse a létesítmények számát.

"Én voltam az első, aki tárgyalt a katariakkal erről, és azt mondtam, hogy a tizenkettő értelmetlen, a tíz is, a nyolc a jó szám, tekintetbe véve az ország méretét" - számolt be az egyeztetésről a francia FIFA-elöljáró kedden Lausanne-ban, egy fórumon.

A nemzetközi szövetség minimum elvárása éppen ez, vagyis nyolc stadion, közte egy 80 ezres. A katari rendezéssel kapcsolatban korábban a vb időpontja körül bontakozott ki vita. Az eredeti tervben nyári lebonyolítás szerepelt, de ezt a várható forróság miatt sokan nem szeretnék, mostanra pedig az látszik körvonalazódni, hogy télen lesznek a mérkőzések.

"A világbajnokság télen lesz, most már csak azt kell tudni, hogy télen mikor. Ez olyan kérdés, amelyre a végrehajtó bizottság megpróbál választ találni 2015 márciusában" - jelentette ki Valcke, noha a FIFA-ban még arról sem született hivatalos döntés, hogy valóban télen rendezik-e a 2022-es vb-t.

Rovatok