Index Vakbarát Hírportál

Ashley Cole nem lesz többet válogatott

2014. május 12., hétfő 10:29

Nem lép többet pályára az angol labdarúgó-válogatottban Ashley Cole, így már az egy hónap múlva kezdődő brazíliai világbajnokságon sem vesz részt.

"Kaptam egy hívást Roytól, és egyetértettünk abban, hogy a válogatottban a fiataloknak kell helyet biztosítani" - utalt a Roy Hodgson szövetségi kapitánnyal folytatott beszélgetésére és világította meg egyben döntésének hátterét Twitter-oldalán a Chelsea 33 éves balhátvédje. - Nagy csapatunk van, melyet egy nagy edző irányít. Azt kívánom nekik, hogy sikeresek legyenek, igazi szurkoló leszek. Köszönet mindenért" - tette hozzá.

"A sok nehéz döntés közül, melyet a válogatottal kapcsolatban meg kellett hoznom, az egyik legnehezebb az volt, hogy Ashleyt nem jelölöm a világbajnokságra" - idézte a szakvezetőt az angol szövetség honlapja. Hodgson hozzátette: számára a döntése meghozatala után a legfontosabb az volt, hogy erről személyesen és időben tájékoztassa az érintettet.

A 107-szeres válogatott Ashely Cole - aki részt vett a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon, valamint a 2004-es és 2012-es Európa-bajnokságon - az utóbbi időben már klubcsapatában sem volt stabil kezdőember, helyette többnyire a spanyol Cesar Azpilicuetát játszatta José Mourinho vezetőedző.

Rovatok