Index Vakbarát Hírportál

Az öttusa is az egyetemi világbajnokságok programjában

2014. május 29., csütörtök 10:49

Az öttusa és a cheersport is bekerült a nemzetközi egyetemi sportprogramok közé a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottságának döntése után.

"Ez volt az a két sportág, amelyeket a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség is jó ideje, nagy mellszélességgel támogatott, ezért nagy örömmel értesültünk a hírről" - idézte a MEFS csütörtöki közleménye Kiss Ádám elnököt, aki kiemelte még: "jelentős sportdiplomáciai siker, hogy a magyar tradíciókat és eredményességet tekintve kiemelkedő sportágunk, az öttusa 2018-tól már szerepel az egyetemi világbajnokságok programtervében is".

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója - olimpiai, világ és Európa-bajnok öttusázó - a FISU döntéséről azt mondta: "joggal örülhetnek a magyar sportvezetők és sportszeretők a változásnak, hiszen várhatóan számos szép eredményt érnek majd el a magyar sportolók a jövőben az új sportágak bekerülésének köszönhetően az egyetemi világbajnokságokon".

Fábián László szerint komoly siker, hogy az öttusa egyre több fórumon teret hódít, és bizonyosan minden egyetemi öttusa-világbajnokságon lesz a jövőben olyan magyar sportoló, akitől kiváló eredményt lehet remélni.

Az elsősorban az Egyesült Államokban népszerű cheersport a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi.

Rovatok