Index Vakbarát Hírportál

Ha erősödik a keret, marad az újpesti edző

2014. május 29., csütörtök 09:45

Nebojsa Vignjevics, a friss Magyar Kupa-győztes Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője abban az esetben maradna a klubnál, ha a keret megerősödik. A Sport TV szerdai közleményében, amely a Mai Helyzet című műsorban elhangzottak összefoglalója volt, eredetileg az szerepelt, hogy Vignjevic az Európa Liga-indulástól tette függővé maradását, később azonban ezt javította a csatorna.

A műsorban Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója beszélt többek között arról: a keret jövőbeli összetétele nagyban függ attól, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei miként döntenek méltányossági kérelmükkel kapcsolatban. Az Újpestnél a szezon közben átvitték az indulási jogot egyik gazdasági társaságból egy másikba, ez pedig a szabályok értelmében hároméves kizárást von maga után a nemzetközi kupákból.

"Az elnök úr bízik benne, sikerül elérni, hogy indulhassunk az EL-ben, de azt nem rejti véka alá, hogy ettől függ, milyen mértékű beruházással erősíti meg a keretet" - érintette a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet terveit az ügyvezető igazgató.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző szerződése a szezon végén lejár. A lila-fehérek vasárnap este a Diósgyőr legyőzésével történetük során kilencedik alkalommal hódították el a Magyar Kupát.

Rovatok