Index Vakbarát Hírportál

A Ferencvárosnál a bajnoki cím a cél

2014. június 18., szerda 16:27

A Ferencvárosnál a bajnoki cím a cél Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

„Egyrészt az FTC-nél máshogy nem is lehet elkezdeni egy szezont, másrészt a nyári erősítés és a tavaszi szereplés feljogosít a merészebb célok megfogalmazására” - mondta a sportvezető a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Eddig hat játékos érkezett a csapathoz, de még nem járnak az igazolások végén, egy jobb oldali védő megszerzését mindenképpen indokoltnak nevezte.

„Elég sok változás van a keretben, fontos, hogy az új játékosokat hamar beépítsük, de az jó hír, hogy ilyen korán sikerült erősíteni, mert ez nem szokványos a mai futballban" - mondta Thomas Doll vezetőedző, aki szerint a régi játékosok az újakkal kiegészülve erős csapatot alkotnak majd.

Az előző idényben bajnoki bronzérmes Ferencváros eddigi legnagyobb igazolása az ötszörös német válogatott Benjamin Lauth, aki kedden írta alá szerződését. A 32 éves csatár elmondása szerint több forrásból tájékozódott, és mindenki azt javasolta neki, hogy fogadja el a zöld-fehérek ajánlatát, többek között Király Gábor is, aki csapattársa volt az elmúlt években az 1860 Münchennél.

"Kíváncsi vagyok, de eddig pozitív tapasztalataim vannak" - jelentette ki Lauth.

A német tréner szerint az EL-ben az első két fordulót mindenképpen sikerrel vívják meg. A felkészülést viszont megnehezíti az Európa Liga-részvétel, amely miatt nagyon rövid volt a játékosok pihenése, ugyanis a keret egy része két, míg a válogatottban érdekelt futballisták mindössze egy hetet kaptak.

„Már csak két hét van a július 3-i EL-rajtig, de mi akartuk ezt a helyzetet és büszkék vagyunk rá, hogy kivívtuk a kupaindulást. A játékosok elszántságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a csapatkapitány Gyömbér Gábor esküvője után nem utazott nászútra, hogy ő is időben elkezdje a felkészülést" - mondta Doll, aki a meccsek előtt három-négy nappal csökkenti majd az edzések intenzitását, hogy tanítványai frissen lépjenek pályára.

Gyömbér arról beszélt, hogy bár rövid volt a szünet, arra mégis elég volt, hogy megünnepeljék a tavaszi menetelést, melynek köszönhetően dobogós lett a Ferencváros. Hozzátette, a vezetőség láthatóan gőzerővel dolgozik a keret megerősítésén, amelyre szerinte szükség van az előrelépéshez.

Rovatok