Index Vakbarát Hírportál

FTC-Újpest öregfiúk meccs lesz a Groupama Aréna főpróbája

2014. július 28., hétfő 11:57

Augusztus 10-én a Chelsea elleni mérkőzéssel nyitja meg hivatalosan kapuit a nagyközönség előtt a Groupama Aréna, de az első meccsre már néhány nappal korábban, augusztus 4-én sor kerül, amikor legendák lépnek a pályára – jelentette be Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója. Az FTC és az Újpest öregfiúi mérkőznek majd meg egymással, mégpedig kizárólag az augusztus 4-ig bérletet váltó, vagy már bérlettel rendelkező szurkolók, valamint az építkezésben részt vevő munkások bíztatása közepette. „Ezzel az exkluzív rendezvénnyel szeretnénk megköszönni a bérletet váltók elkötelezettségét, valamint a kivitelezők kétkezi munkáját” – hangzott el a sajtótájékoztatón. A mérkőzés egyben jótékony célt is szolgál, a meccs dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.

Szekeres Tamás, az üzemeltető Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az öregfiúk meccsén ellenőrizni fogják, hogy rendben van-e a világítás, a hangosítás, a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző, amelyek egyébként a legnagyobb és a legtökéletesebb képet nyújtják hazánkban. Az újdonságok között említette a legutóbbi világbajnokságról ismert gólvonal-technológiát is, valamint azt a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat.

A főpróba során nem csak a high-tech újdonságok működését ellenőrzik, hanem minden eszközt és létesítményt, így például hazánk első, technológiai megoldásaiban is egyedülálló Fradi Múzeumát, illetve a beléptetőrendszert is. „Biztos vagyok benne, hogy hamarosan beigazolódik a beléptetőrendszer hatékonysága. Azt szeretnénk, ha a meccslátogatás egy családi élménnyé válna a Groupama Arénában, ahol a gyerekek miatt sem kell aggódni, hogy esetleg nem nekik való dolgokkal találkoznak a lelátókon” – mondta Szekeres Tamás.

Rovatok