Index Vakbarát Hírportál

A magyar strandfutballisták megnyerték a csoportjukat

2014. augusztus 16., szombat 17:18

A török válogatott 6-2-es legyőzésével a magyar strandlabdarúgó-válogatott első helyen végzett a csoportjában a Spanyolországban zajló EBSL-döntőben, közölte az MLSZ.

Ezzel kiharcolták az indulási jogot a 2015-ben Bakuban rendezendő első Európai Olimpiai Játékokra. A magyar válogatott vasárnap Lengyelország ellen azért játszik, hogy bekerüljön Európa 12 legjobb csapata közé. 

„Azért jöttünk, hogy valami komoly eredmény érjünk el, rengeteget dolgoztunk, rengeteget edzettünk azért, hogy sikeresek lehessünk, azért, hogy elérjük a célunkat” - mondta Weisz Tamás a mérkőzés után. Így folytatta: „Mondhatom, hogy ma a csapatom tökéletesen játszott, mindenki végig koncentrált volt. Másfél évvel ezelőtt kezdtük el a munkát közösen, őszintén mondom, néhány másodperccel a lefújás előtt könnyezni kezdtem, mert néztem a játékosaimat a magyar válogatott szerelésében, és eszembe jutott, hogy honnan indultunk. Vasárnap még vár ránk a döntő, úgyhogy a meccs után az öltözőben pici ünneplés után már erre a meccsre koncentráltunk”. 

Magyarország-Törökország 6-2 (0-0, 2-1, 4-1)

MAGYARORSZÁG: Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Ábel, Jaksa, Turós, Fekete, Simonyi, Berkes, Badalik. 

Szövetségi kapitány: Weisz Tamás

Gólszerzők: Fekete (3), Ábel, Badalik, Turós

Rovatok