Index Vakbarát Hírportál

Felbontották a románok Piturca szerződését

2014. október 16., csütörtök 19:07 | aznap frissítve

 A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) csütörtökön közös megegyezéssel felbontotta Victor Piturca szövetségi kapitány szerződését, akivel együtt a válogatott teljes szakmai stábja is távozik.

A román szövetség elnöke, Razvan Burleanu hétfőn tart sajtótájékoztatót, amelyen további részleteket közöl a válogatott körül kialakult helyzetről. Piturca távozásáról már lassan egy hónapja folyamatosan írt a román sajtó, miután az edzőnek feszült volt a viszonya az FRF új vezetőségével.

Piturca szeptember elején bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatott a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttesével, de akkor nem tudtak megegyezni, így nem jött létre a megállapodás. A román sajtó már a szombati, Magyarország ellen 1-1-re végződött bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt tudni vélte, hogy Piturcának ez, illetve a keddi finnországi mérkőzés lesz az utolsó szakvezetőként. Utóbbit 2-0-ra megnyerte a csapat, írja az MTI.

A Digisport.ro értesülései szerint a szövetség Cosmin Contrát, a Getafe vezetőedzőjét szeretné kinevezni Piturca utódjául, ám nehezíti a helyzetüket, hogy neki még 2 évre szerződése van a spanyol csapattal.

Piturca összesen 96 mérkőzésen volt szövetségi kapitány, 2000-ben és 2008-ban Románia az ő vezetésével jutott ki az Európa-bajnokságra. Románia a 2016-os franciaországi Európa-bajnoki selejtező F csoportjában Magyarországgal van közös csoportban. Három mérkőzés  után Románia a második helyen áll hét ponttal a maximális pontszámú Észak-Írország mögött.

Rovatok