Index Vakbarát Hírportál

Kahn szerint Neuer megérdemelné az Aranylabdát

2014. november 3., hétfő 18:05

Manuel Neuer megérdemelné, hogy elnyerje az FIFA-Aranylabdát - véli elődje, Oliver Kahn. A Bayern München és a német válogatott korábbi kapusa szerint Neuer egy magasabb szintre emelte ezt a posztot, a brazíliai világbajnokságon pedig lenyűgöző teljesítményt nyújtott.

A bajor klubban 14 évig védő, a válogatottal 2002-ben világbajnoki ezüstérmes, 45 éves Kahn saját tapasztalatból tudja, hogy a kapusokkal szemben érvényesül egyfajta blokk a szavazásnál - ő maga a FIFA-nál második, az Aranylabda-voksoláson pedig harmadik lett 2002-ben -, ettől függetlenül szerinte Neuer megérdemli, hogy a legjobbnak válasszák.

A 28 éves müncheni kapusnak ugyanakkor már a vb-aranyérmes csapatból is akad öt vetélytársa, a nemzetközi szövetség 23-as listájára ugyanis Mario Götze, Thomas Müller, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger és Toni Kroos is felkerült.

A FIFA-nál az év játékosa még sosem volt kapus, Aranylabdát pedig egyedül a szovjet Lev Jasin nyert 1963-ban. Az összevont FIFA-Aranylabdát először a 2010-es teljesítmények alapján ítélték oda.

A névsort december 1-jén szűkíti háromfősre a FIFA. A szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján a január 12-i FIFA-gálán hirdetnek győztest.

A FIFA-Aranylabda díj jelöltjei (fifa.com): Gareth Bale (walesi, Real Madrid), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Diego Costa (spanyol, Chelsea), Thibaut Courtois (belga, Chelsea), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Ángel Di María (argentin, Manchester United), Mario Götze (német, Bayern München), Eden Hazard (belga, Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris SG), Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona), Toni Kroos (német, Real Madrid), Philipp Lahm (német, Bayern München), Javier Mascherano (argentin, Barcelona), Lionel Messi (argentin, Barcelona), Thomas Müller (német, Bayern München), Manuel Neuer (német, Bayern München), Neymar (brazil, Barcelona), Paul Pogba (francia, Juventus), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Arjen Robben (holland, Bayern München), James Rodríguez (kolumbiai, Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München), Yaya Toure (elefántcsontparti, Manchester City)

Rovatok