Index Vakbarát Hírportál

A német ligaelnök lemondásra szólította fel Blattert

2014. november 25., kedd 15:27

A német labdarúgóliga elnöke, Reinhard Rauball lemondásra szólította fel Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét a 2022-es világbajnokság katari rendezése ügyében kipattant korrupciós botrány miatt. Rauball, aki a német szövetség alelnöke is, a Kicker magazinnak elmondta: személyesen hívta fel Blattert, és a mielőbbi távozásra kérte. Azt ugyanakkor már nem közölte, mi volt erre a FIFA elnökének válasza.

A német sportvezető korábban arra szólította fel az európai szövetséget, hogy lépjen ki a FIFA-ból, amennyiben a 2018-as oroszországi és a 2022-es vb elnyerését vizsgáló etikai jelentést teljes terjedelmében nem hozzák nyilvánosságra.

A 2018-as és 2022-es vb rendezéséért folytatott pályázatokról szóló jelentést Michael Garcia, a FIFA etikai bizottsága vizsgálati részlegének amerikai vezetője készítette el, és az etikai bizottság első embere, a német Joachim Eckert hozott nyilvánosságra belőle részleteket két hete. Azonban Garcia szeretné, ha a teljes anyag napvilágot látna, mert úgy véli, hogy Eckert nem megalapozott következtetéseket vont le az általa készítettekből.

Rovatok