Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok Henry megérdemel egy búcsúmeccset

2014. december 4., csütörtök 22:32

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint elképzelhető, hogy rendeznek búcsúmérkőzést Thierry Henry-nak, a nemzeti csapat legeredményesebb játékosának.

    A 37 éves csatár négy és fél évig a New York Red Bullsban futballozott, hétfőn azonban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését az amerikai klubnál. 
    Henry azt mondta, biztos, hogy marad a labdarúgásban, ugyanakkor még nem tudja, hogy edzőként, vezetőként vagy játékosként folytatja-e pályafutását. Hozzátette, nagyon szeretne segíteni az egykori sikereinek javarészét adó angol Arsenalnak abban, hogy elhódítsa a Bajnokok Ligája-trófeát.
    A francia sajtó egy része, valamint Arsene Wenger, az Arsenal francia vezetőedzője is felhívta a figyelmet a napokban arra, hogy a támadó megérdemelne egy válogatott búcsúmeccset. Henry 123-szor játszott a nemzeti csapatban, 51 gólt szerzett, világ- és Európa-bajnokságot nyert.
    "Thierry Henry megérdemli a tiszteletet, de azt még nem tudom megmondani, hogyan adjuk ezt meg neki" - mondta az RTL rádiónak csütörtökön Deschamps, s hozzátette, egyeztet a francia szövetség elnökével, mert át kell gondolniuk, mit tesznek, a vélemények ugyanis megoszlanak arról, hogy jó ötlet-e a búcsúmérkőzés szervezése.
    A francia válogatott - amely házigazdája lesz a 2016-os Eb-nek - március 29-én a dánokkal találkozik Párizsban, s a hírek szerint három nappal korábban a brazilokkal is összecsap barátságos mérkőzésen. (MTI)

Rovatok