Index Vakbarát Hírportál

Megőrültek a Swansea-kapusok, kirúgásból lövetik maguknak a gólokat

2015. január 3., szombat 18:10

Összesen 17 meccset játszottak szombaton az angol FA Kupa 3. fordulójában, azaz a legjobb 32 közé jutásért. Pénteken a Cardiff City már továbbment, szombaton ez további 14 csapatnak sikerült. Az első osztályúak közül a West Bromwich és a Swansea is kiütéssel nyert. Kiesett viszont a Newcastle, amely az utolsó helyen álló Leicester otthonában kapott ki. A WBA-ban Saido Berahino négy gólt lőtt az ötödosztályú Gatesheadnek.

A Swansea simán, 6-2-re verte a negyedosztályú Tranmere Roverst. De hiába a nagy különbség, a legkínosabb gólt azért a walesi csapat kapta. 3-0-s vezetésnél Gerhard Tremmel kapus húzogatta a labdát a 16-osnál, de visszaütött a lazázás. Max Power támadta meg, és a megijedt kapus pont telibe találta felugró ellenfelét, akiről a kapuba jutott labda.

Swansea-potya az FA Kupában

A Swansea-nak komoly gondjai vannak a kapusokkal, hétfőn Fabianski rúgatott kísértetiesen hasonló gólt a Livepool elleni bajnokin Lallanával.

Fabianski Epic Fail vs Liverpool

A Bolton Bogdán Ádámmal a kapujában 1-0-ra győzte le a szintén második ligás Wigant és továbbment. A Fulham ismétlésre kényszerült a Wolverhamptonnal szemben, Király Gábor a kispadon ült. További két meccsen, fordított pályaválasztás mellett, játszanak második meccseket.

Alacsonyabb osztályúként jutott tovább a Rochdale a Nottinghammel, a Preston a Norwich-csal szemben. Vasárnap újabb tíz meccset rendeznek, jönnek a nagyok is: mindkét manchesteri, a Chelsea, és az Arsenal is a pályán.

Charlton Athletic–Blackburn Rovers 1-2

Rochdale–Nottingham Forest 1-0

West Bromwich–Gateshead 7-0

Blyth Spartans–Birmingham City 2-3

Rotherham United–AFC Bournemouth 1-5

Huddersfield Town–Reading 0-1

Tranmere Rovers–Swansea City 2-6

Bolton Wanderers–Wigan Athletic 1-0

Millwall–Bradford City 3-3

Derby County–Southport 1-0

Brentford–Brighton & Hove 0-2

Fulham–Wolverhampton 0-0

Leicester City–Newcastle United 1-0

Cambridge United–Luton Town 2-1

Barnsley–Middlesbrough 0-2

Preston North End–Norwich City 2-0

Doncaster Rovers–Bristol City 1-1

Rovatok