Index Vakbarát Hírportál

Óceánia Blattert támogatja

2015. január 7., szerda 09:50

Óceánia a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) jelenleg irányító Joseph Blattert fogja támogatni a szervezet májusi elnökválasztása során, írta az MTI.

A 11 országot tömörítő óceániai szövetség (OFC) wellingtoni kongresszusán a küldöttek egyhangúlag döntöttek a svájci sportdiplomata támogatása mellett. Az ülésen további négy évre újraválasztották David Chungot, az OFC pápua-új-guineai vezetőjét, akinek nem akadt kihívója. Az 53 éves Chung ezzel automatikusan a FIFA egyik alelnöke marad.

Kedden Ali bin al-Husszein jordán herceg bejelentette, hogy indul a FIFA elnöki posztjáért Blatterrel szemben. A 39 éves sportvezető - aki jelenleg a FIFA alelnökeként és a Jordán, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnökeként is tevékenykedik - elmondta, kollégái bíztatására jelölteti magát, mivel sokan kiábrándultak a posztot 1998 óta betöltő Blatterből.

A jordán herceg előtt tavaly a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy indul az elnöki posztért.

A FIFA-t és az elnököt az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as orosz, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt. A nemzetközi szövetség május 29-én, Zürichben tartja az elnökválasztást.

Rovatok