Index Vakbarát Hírportál

Portugál edzője lesz Megyeri Balázsnak

2015. január 8., csütörtök 10:19

Vitor Pereirát, az FC Porto korábbi trénerét nevezték ki a görög bajnok Olimpiakosz labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Kedden dőlt el, hogy távozik posztjáról José Miguel González, ismertebb nevén Michel. Az 51 éves spanyol szakember vezetésével az együttes 2013-ban és 2014-ben megnyerte a bajnokságot, 2013-ban pedig a görög kupát is. A helyi sportsajtó szerint a - Megyeri Balázst is foglalkoztató - klub és Michel útjai azért váltak el, mert a pireuszi gárda játékstílusa nem tetszett a vezetőknek.

Sajtóértesülések szerint a görög válogatott korábbi kapusa, Andonisz Nikopolidisz volt esélyes a megüresedett poszt betöltésére, de végül Pereira ülhet le a kispadra. A 46 esztendős portugál tréner 2011-ben lett a Porto vezetőedzője, miután Andre Villas-Boas a Chelsea-hez szerződött. A portói csapattal bajnokságot nyert 2012-ben és 2013-ban, majd a szaúdi al-Ahlihoz távozott.

A görög együttesnél nem közölték a szerződtetés részleteit, de a görög média úgy tudja, hogy az együttműködést két és fél évre tervezik a felek.

Az Olimpiakosz - amely a Bajnokok Ligájából kiesett, de tavasszal az Európa Ligában szerepelhet - jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán, hátránya egy pont az éllovas PAOK-kal szemben.

Rovatok