Index Vakbarát Hírportál

Válogatott csatárt igazolt a Fradi

2015. január 15., csütörtök 13:03

Ferencváros leigazolta Varga Rolandot, a Győr válogatott futballistáját. A felek csütörtök délután írták alá az erről szóló szerződést.

Varga Roland az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Goldball FC-ben kezdett futballozni, majd az MTK utánpótlásában nevelkedett. A tehetséges támadóra külföldről is felfigyeltek, és az olasz másodosztályú Brescia leigazolta az akkor 18 éves csatárt, írta az FTC honlapja.

A Brescia felnőttcsapatában is szerepelt, majd tagja volt az egyiptomi világbajnokságon harmadik helyet elérő magyar U20-as válogatottnak is. Sőt, a Costa Rica elleni bronzmeccs büntetőpárbajában ő értékesítette utolsó tizenegyesünket.

2010 tavaszára az olaszok Újpestre adták kölcsön, majd a következő idényt szintén kölcsönben, az olasz harmadosztályú Foggiánál töltötte.

2012-ben Magyarországra, a Győri ETO-hoz igazolt. Első szezonjában 12 góljával fontos szerepet játszott abban, hogy a győriek 30 év után ismét bajnoki címet nyertek. A góllövőlista ötödik helyén végzett. Két idény alatt mindössze öt bajnokit hagyott ki, alapember volt az ETO-ban.

A magyar válogatottba már Egervári Sándor is meghívta, amikor nemzeti csapatunk Csehország ellen készült. Varga végül 2014 májusában mutatkozhatott be Dánia ellen, és rögtön gólt is szerzett! Tavaly az albánok és a kazahok ellen is pályára lépett még, utóbbi meccsen szintén eredményes volt, így három válogatott meccsén két gólnál tart.

Rovatok