Index Vakbarát Hírportál

Ázsia-kupa: hátrányból fordított és bronzérmes az Emirátusok

2015. január 30., péntek 13:21

Az Egyesült Arab Emirátusok válogatottja szerezte meg a bronzérmet az Ausztráliában zajló labdarúgó Ázsia Kupán, miután a pénteki helyosztón, hátrányból fordítva, legyőzte az iraki csapatot

Irak az 55. perctől emberhátrányban játszott, írja az MTI.

Egyesült Arab Emírségek-Irak 3-2 (1-2)

IRAQ vs UAE 2-3

Az Ausztrália-Dél-Korea-döntőt telt ház, 80 ezer néző előtt rendezik szombaton, Sydneyben.

A szervezők tájékoztatása szerint ez lesz a nyolcadik teltházas meccs a tornán, ebből öt a hazaiak találkozója volt. Az eddigi 30 mérkőzést több mint 550 ezer ember tekintette meg a helyszínen, ami bőven felülmúlja az előzetesen tervezett 355 ezres szurkolói létszámot.

Az ázsiai konföderációhoz 2006-ban csatlakozott Ausztrália sorozatban másodszor jutott döntőbe. Négy éve Japántól vereséget szenvedett. A mostani rivális dél-koreaiak ugyan kétszer már magasba emelhették a trófeát, de legutóbb 1960-ban sikerült nyerniük, négy éve pedig bronzérmesek voltak.

 két csapat a csoportkörben már találkozott egymással, akkor a német Uli Stielike irányította dél-koreaiak 1-0-ra győztek - de az a meccs csak az elsőségről döntött,  a korábbi két körben már mindkét válogatott bebiztosította a továbbjutását.

„Fizikailag rendkívül erősek" - mondta az ellenfélről Tim Cahill, az ausztrálok 35 éves csatára, akinek elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó fellépése a nemzeti csapatban.

 A finálét magyar idő szerint 10 órától rendezik.

Rovatok