Index Vakbarát Hírportál

Összejött a Rayo-csatárnak, ami még Messinek és CR-nek soha

2015. február 28., szombat 20:02 | aznap frissítve

Olyat tett Alberto Bueno, a Rayo Vallecano csatára szombaton, amire még Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem volt képes korábban: 15 perc alatt mesternégyest lőtt egy spanyol bajnokin.

A Real Madridnál nevelt támadónak az első félidőben jött össze a bravúr, a 23. és 38. percek között négyszer is bevette a Levante kapuját, így villámgyorsan megfordította 0-1-ről a mérkőzést. Ráadásul azzal tetézte a teljesítményét, hogy jobb és bal lábbal is betalált, illetve fejjel is eredményes volt. A Rayo végül 4-2-re nyert.

A Barcelona és a Real Madrid legjobbjainak korábban egy félidő alatt sem jött össze a mesternégyes, nemhogy negyed óra alatt. A Rayo története során pedig ő az első játékos, aki négy gólt szerzett egy meccsen, nem csoda, hogy hatalmas ovációt kapott a hazai közönségtől.

Korábban a Barcelona simán verte idegenben a Granadát, bár a mérkőzésen volt pár furcsa bírói ítélet. Egyrészt Marc Bartra ellen 2-0-nál akkor ítéltek büntetőt, amikor történetesen vétlen volt, igaz, korábban egy jogosnak tűnő tizenegyes elmaradt ellene, így lehet, hogy a bíró csak törleszett a hazaiak szépítő gólja előtt.

A harmadik Barcelona-gólnál sem volt minden rendben, Luis Suárez ugyanis kézzel vitte el a kapus mellett a labdát, majd lesgyanús helyzetben passzolt Lionel Messinek, az argentin ugyanis már a kapus mögött, de még az utolsó védőjátékos előtt állt, tehát lesen volt. Az a találat viszont már csak arra volt k, hogy bebiztosítsa győzelmet a Barcelona.

    Eredmények:

Rayo Vallecano-Levante 4-2 (4-1)

    később:

Granada-FC Barcelona 1-3 (0-1)

Rayo Vallecano-Getafe 4-2 (4-1)

Almería-Deportivo La Coruna 0-0

Málaga-Getafe 22.00

    pénteken játszották:

Espanyol-Córdoba 1-0 (1-0)

    vasárnap játsszák:

FC Valencia-Real Sociedad 12.00 

Eibar-Athletic Bilbao 17.00 

Sevilla-Atlético Madrid 19.00

Real Madrid-Villarreal 21.00

    hétfőn játsszák:

Celta Vigo-Elche 20.45

Rovatok