Index Vakbarát Hírportál

A Fenerbahce-támadás miatt egy hétre leáll a török futball

2015. április 6., hétfő 17:25

Egy hétre felfüggesztették a török labdarúgó-bajnokságot a Fenerbahce játékosait szállító busz elleni szombati támadás miatt, írja az MTI.

A török szövetség hétfőn döntött arról, hogy minden bajnoki, illetve kupamérkőzést elhalasztanak.

„Azt gondoljuk, hogy a szombati eset terrorista támadás volt, és nem csupán a Fenerbahce, hanem a török sport egésze ellen irányult" – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Yildrim Demiroren, a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) elnöke.

Az incidens szombaton, a Fenerbahce Rizespor ellen aratott 5-1-es győzelme után történt, amikor az isztambuli csapat hazafelé tartott. Az autóbuszra a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon város közelében adtak le több lövést, súlyosan megsebesítve az arcán a busz sofőrjét.

A csapat ezután honlapján megjelent közleményben kérte a bajnokság felfüggesztését addig, amíg a támadásra fényt derítenek.

Az arcán eltalált sofőrnek szombaton a Fenerbahce biztonsági embereinek segítségével sikerült csak lefékeznie a buszt. Azonnal kórházba szállították és megoperálták, és a török médiában idézett orvosok utóbb azt közölték, hogy nincs életveszélyben. A buszon utazók közbelépése nélkül a busz szakadékba zuhanhatott volna - jelentette vasárnap a Milliyet című napilap.

A játékosok közül a támadásban senki sem sebesült meg, és a csapat még szombat éjjel visszaért Isztambulba, ahol rajongók százai fogadták.

Rovatok