Index Vakbarát Hírportál

A Swansea és a Genoa a futballhétfő nyertese

2015. május 11., hétfő 22:53

Az angol futballbajnokság 36. fordulójában az Arsenal szinte végig egykapuzott a Swansea ellen, de a korábbi londoni kapus, Lukas Fabianski elképesztő bravúrral védett, és a 85. percben jött slusszpoén. A csereként beállt Batefimbi Gomis fejelt a kapuba. Működött a gólvonal-technológia, a labda átjutott a gólvonalon, a bíró jelezte Ospina kapusnak is, hogy a technika nem tévedhet. 16-7 volt ekkor a kapu felé tartó lövések száma az Arsenal javára.

A Swansea ezzel két pontra került a hatodik helytől, amely Európa Ligát érne. Az Arsenal viszont így még a dobogóról is lecsúszhat, hiszen a negyedik Manchester United már csak két pontra van, igaz az Arsenalnak hátra van még egy elmaradt meccse.

A Serie A-ban a Genoa nagyon fontos meccset nyert meg 5-1-re a Torino ellen. A 35. forduló zárómeccsén a genovai klub ezzel egyetlen pontra került az európai kupaszereplést érő hatodik helytől, ahol most a Sampdoria áll.

A spanyol bajnokság 36. fordulójában két, a középmezőnyhöz tartozó csapat meccsén a Rayo Vallecano magabiztosan győzte le Manucho és Miku góljaival a Getafét 2-0-ra. A Rayo a 11. helyre lépett fel, a Getafe maradt a 14.

Hollandiában a Vitesse meglepetésre 4-1-re győzte le idegenben a Feyenoordot, így a két csapat között két pontra csökkent a különbség, a Vitesse akár még egyenes ágon kiharcolhatja az EL-indulást, de az európai kupaszereplésért induló rájátszásban már biztos résztvevő.

Az orosz bajnokságban a második FK Krasznodar meglepetésre döntetlent játszott otthon a kiesés ellen küzdő Amkar Perm ellen. Ezzel a Zenit előnye már nyolc pont, három fordulóval a vége előtt.

Rovatok