Index Vakbarát Hírportál

Nem mehetnek külföldre a horvát szurkolók

2015. augusztus 21., péntek 17:58

A súlyosabb büntetés elkerülése végett a Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) nem engedélyezi a szurkolók kiutazását a hátralévő külföldi Európa-bajnoki selejtezőkre, írja az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) júliusban egy pontot levont a horvát válogatottól, mivel egy horogkereszt volt látható a pálya füvén júniusban az olaszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A csapat emellett következő két hazai selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani, valamint a HNS-nek 100 ezer euró büntetést kell fizetnie.

"Minden további rasszista botrány ahhoz vezethet, hogy kizárnak bennünket a selejtezőből. Nem hagyhatjuk, hogy néhány huligán veszélyeztesse a csapat sikerét" - közölte a szövetség, hozzátéve: a szurkolók kitiltása az azerbajdzsáni, a norvégiai és a máltai meccsre vonatkozik szeptemberben és októberben.

A június 12-én Splitben játszott, 1-1-es döntetlennel zárult Eb-selejtezőt szintén zárt kapuk mögött játszották, mivel korábban a horvát szurkolók rasszista rigmusokat skandáltak a Norvégia elleni találkozón. A szervezők a szünetben megpróbálták eltüntetni a tisztázatlan módon a gyepre került náci jelképet, de nem jártak sikerrel.

Rovatok