Index Vakbarát Hírportál

A BVB megtartja legjobbjait

2016. január 12., kedd 17:11

Ügyvezető igazgatója szerint a Borussia Dortmund a téli átigazolási időszakban nem engedi el legjobb labdarúgóit. Hans-Joachim Watzke a csapat dubaji edzőtáborában kedden elmondta, hogy igyekeznek minden kulcsemberüket megtartani. "Kizártnak tartom, hogy a legjobbjainkat eladnánk. Ilyesmi most nincs napirenden" - idézte az MTI.

A német válogatott középpályás, Ilkay Gündogan nemrég azt nyilatkozta: még nem tudja, hogy meghosszabbítja-e 2017-ig szóló szerződését. A közelmúltban találgatások láttak napvilágot a német sportsajtóban a góllövőlistát 18 találattal vezető gaboni Pierre-Emerick Aubameyang jövőjével kapcsolatban is. A 2015-ben Afrika legjobbjának választott csatár állítólag több klub kívánságlistáján is szerepel. A dortmundi csapatkapitány, Mats Hummels korábban szintén a távozás lehetőségéről nyilatkozott.

"Minden héten van valami ostobaság a sajtóban. Ezek alapján Gündogannak és Hummelsnek már az előző szezonban távoznia kellett volna, és mindez megint elölről kezdődik" - panaszkodott Watzke.

A 2011-ben és 2012-ben bajnok dortmundiak néhány meghatározó futballistáját nagyobb klubok elcsábították, Mario Götze és Robert Lewandowski például a nagy rivális Bayern Münchenhez távozott.

A Borussia jelenleg a második helyen áll a Bundesligában, nyolc ponttal van lemaradva a Bayern mögött. A bajnokság január 22-én folytatódik.

Rovatok