Index Vakbarát Hírportál

Blatter mégis ott lesz a FIFA-elnökválasztáson

2016. január 29., péntek 11:39

Várhatóan az eltiltott Joseph Blatter is ott lesz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) február 26-án sorra kerülő elnökválasztásán.

Thomas Renggli, a 79 éves svájci sportvezető szóvivője elmondta: Blattert február 16-án hallgatja meg a FIFA fellebbviteli bizottsága, és ha fenn is tartják a vele szembeni eltiltást, hetekig is eltarthat, míg kézhez kapja az írásos határozatot. Ráadásul még a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé is viszik az ügyet, írta az MTI. Természetesen erre akkor kerül sor, ha a FIFA a fellebbezés után is fenntartja első fokú ítéletét.

Az elnöki posztot 1998 óta betöltő Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkára; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember. A FIFA rendkívüli, elnökválasztó közgyűlését Zürichben rendezik.

Rovatok