Index Vakbarát Hírportál

Már az Eb előtt hosszabbítottak az osztrák szövetségi kapitánnyal

2016. március 15., kedd 15:32

Két évvel meghosszabbították a nyári Eb-n a magyar csapattal azonos csoportban szereplő osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marcel Kollernek a szerződését, írja az MTI.

Az osztrák szövetség kedden jelentette be, hogy a szakvezető aláírta új megállapodását, amely a 2018-as oroszországi világbajnokság végéig érvényes.

"A csapat képes továbbfejlődni. Az elmúlt négy évben összetartó közösség alakult ki, amely még nem ért sikerei csúcsára. Fontos, hogy már az Európa-bajnokság előtt döntés született a jövőmről, így ez nem lesz téma a felkészülés során" - nyilatkozta Koller.

Az 55 éves svájci tréner 2011 novemberében vette át a posztot, miután Dietmar Constantini irányításával az osztrákok nem jutottak ki a 2012-es Európa-bajnokságra. A 2014-es, brazíliai világbajnokságon sem voltak ott, Koller mégis a posztján maradt, pedig hazája válogatottjának élén is szívesen látták volna.

Az idei, franciaországi kontinenstorna selejtezősorozatában Ausztria veretlenül végzett csoportja élén, a lehetséges 30 pontból 28-at megszerzett, a FIFA világranglistáján pedig minden idők legjobb helyezését elérve a tizedik helyen áll.

A szövetség elnöke, Leo Windtner hangsúlyozta, hogy a folytonosság biztosítása volt az egyik céljuk a szerződéshosszabbítással. Hangsúlyozta: a játékosok és a közvélemény kívánsága is az volt, hogy Koller maradjon a kapitány.

Az osztrák együttes március 26-án Albánia, három nappal később pedig Törökország ellen játszik felkészülési mérkőzést Bécsben. Az Európa-bajnokság előtt Svájcban edzőtáboroznak, majd a június 10-én kezdődő torna F csoportjában a magyar válogatottal vívják az első meccset június 14-én, utána a portugálok (június 18.) és az izlandiak (június 22.) következnek.

Rovatok