Index Vakbarát Hírportál

Két zárt kapus meccsre büntetett az MLSZ az NB III.-ban

2016. április 12., kedd 17:49

Az ETO FC Győrnek a következő két mérkőzését szurkolói rendbontás miatt zárt kapuk mögött kell megrendeznie az NB III.-ban, döntött kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága. 

A győri klubot azért büntették meg, mert szombaton a sárvári meccsen a szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, berohantak a pályára és különböző tárgyakat is bedobáltak. Az ETO FC-t a két zártkapus mérkőzésen kívül 300 ezer forintos pénzbüntetéssel is büntették. 

"A fegyelmi bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy kirívóan súlyos szabályszegések sorozata történt, amely miatt közel 50 percig állt a játék a mérkőzésen, és a rendet csak rendőri közbeavatkozással lehetett helyreállítani" - indokolt a szövetség. 

A Sárvárt a nézők beléptetésére vonatkozó szabályzat megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért 100 ezer forint befizetésére kötelezték.

Az NB I.-ből a Budapest Honvéd kapott pénzbüntetést: 100 ezer forintra büntették meg a klubot, mert szurkolói a Ferencváros elleni, idegenbeli összecsapáson megbotránkoztató magatartás tanúsítottak, írja az MTI. 

Rovatok