Index Vakbarát Hírportál

Di Matteo lesz az Aston Villa edzője

2016. június 2., csütörtök 16:47

A BBC csütörtöki híre szerint Roberto Di Matteo lesz az angol labdarúgó-bajnokság élvonalából kiesett Aston Villa vezetőedzője. A birminghami csapat az előző idényt Tim Sherwood irányításával kezdte, őt novemberben a francia Remi Garde, a bajnoki hajrában pedig a skót Eric Black váltotta a kispadon. Az Aston Villa sereghajtóként búcsúzott a Premier League-től. A Chelsea edzőjeként 2012-ben Bajnokok Ligáját nyerő Di Matteo azóta a West Bromwich Albion és a német Schalke 04 együttesét is irányította. A 46 éves olasz tréner segítője Steve Clarke lesz, akivel a londoni Kékeknél csapattársak voltak.

A BBC csütörtöki beszámolója szerint Di Matteót akkor nevezik ki, amikor a Recon cégcsoportot birtokló és vezető kínai üzletember, a klubot megvásárló Csien-tung Hszia százszázalékos tulajdonszerzése hivatalossá válik.

Az ázsiai milliárdosnak további két jelöltje volt az edzői posztra, de Nigel Pearson a közelmúltban a Derby Countyhoz szerződött, David Moyes pedig nemet mondott az invitálásra. (MTI)

Rovatok