Index Vakbarát Hírportál

Uganda közel 40 év után jutott ki az Afrika Kupára

2016. szeptember 5., hétfő 10:35

Uganda labdarúgó-válogatottja közel 40 év után jutott ki ismét az Afrika Kupára, melynek jövőre Gabon ad otthont. Az ugandai csapat 1978-ban szerepelt legutóbb, amikor egészen a döntőig jutott, s ott Ghánától szenvedett vereséget, írta az MTI.

A selejtezősorozat vasárnapi, utolsó játéknapján a Comore-szigetekkel játszott és 1-0-ra nyert. Az ugandaiak győzelmükkel - Burkina Faso mögött - a második helyen végeztek csoportjukban, ami még nem feltétlenül lett volna elég a kijutáshoz, ám a 13 csoportgyőztes mellett a két legjobb második is indulási jogot szerzett, a kelet-afrikai ország csapata pedig ennek egyike lett.

A kvalifikáció több nagy meglepetést is hozott, például nem jutott ki a kontinensviadalra a Dél-afrikai Köztársaság és Nigéria sem. A 2017-es Afrika Kupát - melyen 16 csapat szerepel - január 14. és február 2. között rendezik.

A résztvevők:

Gabon (házigazda), Marokkó, Algéria, Kamerun, Szenegál, Egyiptom, Ghána, Bissau-Guinea, Zimbabwe, Mali, Elefántcsontpart, Uganda, Burkina Faso, Tunézia, Togo, Kongói DK

Rovatok