Index Vakbarát Hírportál

MOL Aréna lesz az új dunaszerdahelyi stadion

2016. november 16., szerda 15:25

A MOL 22%-os tulajdonrészt vásárolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásai alapján 4. kategóriába sorolt, a tervek szerint több mint 13 ezer férőhelyes dunaszerdahelyi stadionban. A névadó jogokkal élve az elkészült a stadiont MOL Arénának fogják majd hívni. A megállapodás bejelentésével egy időben átadták az épülő stadion I. szakaszát is, amelynek részeként elkészült az egyik főtribün, valamint az oldalsó tribün. 

A MOL a Slovnafton keresztül több mint 15 éve van jelen a szlovák piacon, most pedig a MOL márka közvetlenül is megjelenik az ország sportéletében. A stadionban 2 millió eurós alaptőke-emelés útján szerzett 22%-os részesedés. A dunaszerdahelyi stadion több mint hatvan éve áll jelenlegi helyén.

A 2018-ra felépülő MOL Aréna az UEFA 4. kategóriás stadionjaként alkalmas lesz női Európa- és világbajnokság, férfi Európa- és világbajnokság csoportmérkőzések, UEFA kupa csoportmérkőzések és selejtezők, Bajnokok Ligája csoportmérkőzések, valamint az U21 és kisebb nemzeti válogatott csapatok világbajnokságának megrendezésére is. 

A részben megújult aréna nyitómeccsére november 19-én, 17 órakor rendezik az FC DAC 1904 és az AS Trencsén közötti meccsel, amelyre közel hétezer főt várnak. A stadion építése várhatóan 2018 első félévében fejeződik be, amikortól is a létesítményt MOL Arénának fogják hívni.

Rovatok