Index Vakbarát Hírportál

Mehetett volna a Juventusba, de inkább Kínát választotta

2017. január 3., kedd 20:48

 Az olasz bajnok Juventus helyett a kínai labdarúgó-bajnokságban szereplő Tiencsin Csüancsient választotta új klubjául Axel Witsel, a Zenit belga válogatott futballistája, írja az MTI. 

A 27 éves középpályás a nyáron már mindenben megegyezett az olasz bajnokkal, ám akkor orosz klubja, a Zenit megakadályozta távozását. A Juventus ennek ellenére továbbra is szerette volna leigazolni a 80-szoros válogatott játékost, és sokáig úgy tűnt, Witsel a téli átigazolási szezonban végre Olaszországba szerződik, ám végül az anyagilag sokkal vonzóbb kínai ajánlatot fogadta el.

"Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. A Juventus egy igazi élklub, ám olyan ajánlatot kaptam, melyet a családom érdekében nem utasíthattam vissza"

- magyarázta döntését Witsel, aki  sajtóértesülések szerint évi 18 millió eurót kereshet Kínában, míg a Juventusnál ennek csak a töredékét kapta volna.

Witsel nem az első neves futballista, aki az utóbbi időben a kínai bajnokságot választotta: a napokban az argentin Carlos Tévez és a brazil Oscar is Kínába szerződött, míg a nyáron az argentin Ezequiel Lavezzi, az olasz Graziano Pelle és a kolumbiai Jackson Martinez igazolt az ázsiai országba. Witsel 2011-ben a Benficától szerződött a Zenithez, melynek színeiben 180 mérkőzésen 22 gólt szerzett.

Rovatok