Index Vakbarát Hírportál

Több mint 90 millió eurót költöttek átigazolásra a Bundesligában

2017. február 1., szerda 09:45

Összesen több mint 90 millió eurót költött játékosvásárlásra a német labdarúgó Bundesliga 18 klubja januárban, a téli átigazolási időszakban.

A Bayer Leverkusen kedden megszerezte a belga KRC Genk 19 éves jamaicai csatárát, Leon Baileyt, akiért a német sajtó szerint mintegy 12 millió eurót fizetett, ez volt a kedd éjfélkor lezárult átigazolási időszak utolsó jelentősebb eseménye az élvonalban.

Németországban megdőlt az eddigi rekord: két évvel ezelőtt 65 milliót fordítottak ugyanerre a célra a csapatok. A kiadások és a bevételek összességében egyensúlyban voltak, labdarúgóik eladásából ugyanis mintegy 91 millió euróra tettek szert a klubok.

A legaktívabb a 14. helyen álló Wolfsburg volt, amely mintegy 29,5 millió eurót költött, viszont egyik legismertebb futballistáját, Julian Draxlert 42 millióért eladta a Paris Saint-Germainnek. A Bundesliga téli mérlege egyelőre nem tekinthető véglegesnek, ugyanis az egyik legjelentősebb felvevőpiacnak számító kínai bajnokságban február végéig van lehetőség igazolni.

Összesen csaknem 250 millió eurót költött játékosok vásárlására az angol labdarúgó élvonal húsz klubja a téli átigazolási időszakban. A Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég szerdán nyilvánosságra hozott kimutatása szerint a 249,3 millió eurós összeg a második legmagasabb a Premier League januári átigazolási periódusában. Ennek több mint felét (127,5 millió eurót) a tabella utolsó hat helyén állók fordították erősítésekre.

Az utolsó napon, kedden 69,5 millió eurót költöttek a csapatok, összességében mégis 46,4 millió eurós nyereséggel zártak, mivel olyan játékosokat adtak el, mint Oscar, Dimitri Payet, Odion Ighalo és Memphis Depay. A német Bundesligában jóval kevesebb pénzt, csak mintegy 90 millió eurót költött játékosvásárlásra a 18 klub januárban.

Rovatok