Index Vakbarát Hírportál

A világ legdrágább védője lenyomta a világ legjobb csatárait

2019. április 29., hétfő 12:30 | aznap frissítve

A Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) Virgil van Dijkot, a Liverpool holland védőjét választotta a 2018/19-es Premier League-szezon legjobb játékosának. Az 1974 óta, minden szezon végén kiosztott díjról a bajnokság játékosai szavaznak.

A Liverpool sorozatban másodszor adja az év játékosát, tavaly Mohamed Szalah kapta ezt az elismerést. Van Dijk olyan játékosokat előzött meg, mint Raheem Sterling, Bernardo Silva, Sergio Agüero, Eden Hazard, és Sadio Mané.

John Terry 2005-ös díja után lett ismét védő az év játékosa.

Virgil van Dijk 2018. januárjában igazolt a Southamptontól Liverpoolba, 75 millió fontért, amivel a világ legdrágább védője lett. A Liverpoolnak megérte a befektetés, az idei szezonban csak egy vereséget szenvedtek, és a bajnokság legkevesebb gólját (20) is ők kapták. 19 bajnoki meccsüket kapott gól nélkül hozták le. Ebben jelentős szerepet játszik Van Dijk, aki Allison kapus után a legtöbb percet játszotta a csapatban, emellett még 5 gólt is szerzett a szezonban.

A Liverpool egy pont hátránnyal második a bajnokságban a Manchester City mögött, a Bajnokok Ligájában pedig a Barcelona vár rájuk az elődöntőben.

A legnagyobb elismerés, amit csak kaphatsz, hogy azok a játékosok választanak az év legjobbjának, akik ellen minden héten játszol. Ez egy különleges elismerés, nagyon büszke vagyok, hogy megkaphattam.

mondta van Dijk a díjátadó után.

Az év legjobb fiatal játékosa díjat Raheem Sterling, a Manchester City játékosa kapta. A nőknél Viviane Miedema, az Arsenal holland támadója lett az év játékosa.

A Liverpool a Bajnokok Ligájában szerdán a Barcelonával játszik, akkor újabb nagy feladat vár rá, Messit kellene kikapcsolnia a játékból. 

Ne maradjon le semmiről!

(Borítókép:  Clive Brunskill / Getty Images)

Rovatok