Index Vakbarát Hírportál

Fél évre tiltották el a csaló tollaslabdázókat

2012. augusztus 22., szerda 12:04

A négy dél-koreai játékost két évre függesztették fel. A döntés ellen fellebbeztek, eltiltásukat fél évre mérsékelték. A vezetőedzőt örökre, míg helyettesét két évre tiltották el.

Kétéves eltiltást kapott a londoni olimpián csalással próbálkozó, ezért diszkvalifikált négy dél-koreai játékos – írja a Telegraph. A négy tollaslabdázó, név szerint Dzsung Küngun, Kim Hana, Ha Dzsungun és Kim Mindzsung egyaránt benyújtotta a fellebbezését. A Koreai Tollaslabda-szövetség a Reuters információi szerint szerdán az eltiltást hat hónapra mérsékelte.

A koreai tollaslabdázók edzői sokkal komolyabb büntetést kaptak, mint a játékosok. Mind Szung Hankuk vezetőedzőt, mind Kim Munszu segédedzőt örökre eltiltották a szakmájuktól. A vezetőedző elfogadta a büntetést, míg Munszu fellebbezett: utóbbi büntetését szintén enyhítették, mégpedig két évre.

A két koreai párost egy indonéz, illetve egy kínai párossal együtt zárták ki az olimpiai versenyből, mert megpróbálták befolyásolni a negyeddöntők összeállítását: igyekeztek rosszul játszani, hogy elkerüljék a többi csoportból érkező honfitársaikat. A koreaiak vezetőedzője egy nyilatkozatban később bocsánatot kért, az egyik kizárt kínai játékos, Ju Jang viszont ehelyett bejelentette, hogy visszavonul.

Rovatok