Index Vakbarát Hírportál

Páva Zsolt: Pécs lehetőséget biztosít a PMFC fiataljainak

2015. június 1., hétfő 18:10

A pécsi önkormányzat biztosítja a lehetőséget a PMFC utánpótláskorú labdarúgóinak, hogy folytassák karrierjüket - jelentette be Pécs polgármestere hétfőn. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a múlt héten biztossá vált: a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard Pápa Termál FC mellett a PMFC-Matias sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a csapat legfeljebb a harmadosztályban szerepelhet a következő idényben, számol be az MTI.

A polgármester azt mondta, egy ilyen döntés után a legfontosabb, hogy a csapat fiataljainak sorsa, előrelépési lehetősége biztosított legyen, ezért az önkormányzat saját sportcégén, a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.-n keresztül kínál lehetőséget PMFC utánpótláskorú játékosainak karrierjük folytatásra. Azt is hozzátette, hogy a jelenleg is rendelkezésre álló infrastruktúra mellé a PMC-Matiast működtető gazdasági társaságtól visszakapja az önkörmányzat a 2007-ben ötven évre bérbe kapott edzőpályákat is.

A kétszeres olimpiai bajnok pólós Vári Attila, a PSN vezérigazgatója kiemelte: a sportszervezet jelenleg is több mint másfél tucat utánpótlás-szakosztályt működtet, sportolói létszáma meghaladja az ezret. Azt mondta, mindent igyekeznek megtenni azért, hogy a PMFC-nél jelenleg futballozó több mint 300 fiatal és az edzői stáb a PSN-nél megtalálhassa számításait, ha erre igény mutatkozik. Emlékeztetett arra, hogy a utánpótláskorú játékosok minden szezon végén szabadon igazolhatók.

Rovatok