Index Vakbarát Hírportál

Bő kézzel ad az Emmi: az MTK 1 milliárdot, a Fradi 750 milliót kapott júliusig

2015. július 10., péntek 08:06

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nyilvánossá tette a 2015 első féléves támogatási listáját a Kormány.hu-n, amiből kiderül, hogy az év első hat hónapjában igen komoly összegekkel támogatták a magyar sportéletet.

Az MTK ugyanis két részletben összesen több mint 1 milliárd forintot kapott – 714,5 milliót a stadion- és egyéb infrastruktúra-beruházásokhoz, további 300 milliót pedig az idei sportszakmai többletfeladatok ellátására és a működésük támogatására. Hasonló jogcímen ugyanennyit kapott a Vasas, az Újpest és a Fradi is, amely ezen felül további 450 milliót (összesen tehát 750 milliót) kapott az év szakmai feladatainak ellátásához és a sportlétesítmények működtetéséhez kapcsolódóan.

A BVSC-Zugló, melynek elnöke a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Szatmáry Kristóf, 150 millió forintot kapott.

Az MLSZ az utánpótlás-nevelés és a Bozsik-program támogatására 1,5 milliárd forintot kapott, ezzel a foci lett a legjobban támogatott sportág. Mögöttük a második helyen az úszószövetség áll 1,4 milliárddal, majd a dzsúdó következik 1 milliárd forinttal. A sorrend innen kajak-kenu (860 millió), atlétika (846 millió), a rezsibiztos Németh Szilárd irányítása alá kerülő birkózás pedig 750 millió forintot kapott, derül ki a Menedzsment Fórum összefoglalójából.

Rovatok