Index Vakbarát Hírportál

Szombaton Tatán lesz az 5próba Rióba második kiemelt eseménye

2015. szeptember 30., szerda 11:50

A tatai Öreg-tónál, az Ökoturisztikai Központnál rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság október 3-án az 5próba Rióba következő kiemelt eseményét. A jelentkezők futásban, kerékpározásban és gyaloglásban/nordic walkingban, hosszú és rövid távon gyűjthetik tovább pontjaikat.

Szombaton az Ökoturisztikai Központnál 7 és 8 óra között rajtol a gyaloglás/nordic walking (7 és 20 kilométeren), 10 órakor a futás (7 és 21 kilométeren), a kerékpárosok pedig 12 és 13 óra között indulhatnak (21 és 56 kilométeren).  Regisztráció a versenyközpontban:6.30 és 12.45 között, megnyitó és technikai tájékoztató: 9.45-től. Rendezvényközpont: Tata, Öreg-tó, Ökoturisztikai Központ (2890 Tata, Tópart Sétány 2.). 

Az 5próba Rióba egy komplex szabadidősport-rendszer. A következő egy évben minimum tíz kiemelt 5próba Rióba fesztiválnapot szervez a MOB a helyi önkormányzatok bevonásával, ahol a futás, úszás, kerékpározás, kajak-kenu és gyaloglás közül helyszínenként háromban lehet próbázni. Száz pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a riói olimpiára lehet utazást nyerni.

Tatán a Mini 5próba Rióba feladatai is várják a résztvevőket, akik a 300 méteres ergométeres evezéssel, az egyperces görgőpados kerékpározással, a helyből távolugrással, a félperces ugrókötelezéssel és a 30 másodperces szökdeléssel, n evezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással tíz pont gyűjthető.

Az 5próba Rióba első kiemelt rendezvényét augusztus 29-én, a Velence Korzón rendezték, akkor a futás és a kerékpározás mellett az úszásé volt a főszerep. A folytatásban Győr, Pécs, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, Miskolc és valamely Balaton-parti település adhat otthont a szabadidősport-eseménynek.  Az otprobarioba.hu-n és az 5próba Rióba Facebook-oldalon minden lényeges információ megtalálható az eseménysorozatról. Versenykiírás: http://www.otprobarioba.hu/tata-oreg-to-okoturisztikai-kozpont-1

Rovatok